keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Beauty ennen-jälkeen

Kuten luvattua, tein nyt ihan perus beauty-kuvan tiimoilta ennen-jälkeen-kuvasarjan. Minun naamani sijaan saatte onneksi katsella Heidiä, joka uhrasi kasvonsa käyttööni. 

Valaistuksena käytettiin ns. simpukkavalaistusta (kokeilin tätä ensimmäistä kertaa), eli ihan perus pihtivaloa, jossa meillä oli salama läpiampuvan sateenvarjon kera suoraan yläviistosta, ja alapuolella Heidi piteli suurta hopeista heijastinta. 

Tästä lähdettiin.


Meikkauksen jälkeen.


Käsittelyn jälkeen.
Käsittelyn tulos vielä taidokkaasti animoituna.
(Värit näyttäisivät olevan täysin pyllyllään näissä giffeissä, mutta anyways...)

Ja vielä sama zoomattuna.


Näitähän voisi työstää vaikka maailman tappiin asti, ja tässäkin olisin voinut vielä mm. hiuksia siistiä, jos vaan olisi kärsivällisyys riittänyt. Mutta, koska kärsivällisyys ei ihan aina kuulu hyveisiini, keskityin tässä kuvassa enimmäkseen kasvoihin ja eritoten ihoon.

Ihon retusoinnissa työkulku menee yleensä suurin piirtein seuraavasti (käytössä PS CS6): Ensin putsaan suuremmat finnit ja muut "häiriötekijät" joko Spot Healing Brush Toolilla tai Healing Brush Toolilla. Luomet ja muut pysyvät ihon yksityiskohdat jätän yleensä rauhaan, ellei muuta ole erikseen sovittu mallin kanssa. Heidi julkesi kuitenkin tulla kuvattavaksi ilman silmille pomppaavaa aknenaamaa, niin tästä kuvasta poistin luometkin (ne hyvin harvat ja hyvin pienet) ihan vaan poistamisen ilosta. 
Seuraavaksi siloitan Surface blurrilla oikeastaan lähestulkoon kaikki yksityiskohdat pois, minkä jälkeen palautan ihon tekstuuria hallitusti High pass filtterillä ja maskilla. Tälle tekniikalle on olemassa joku hieno nimikin, mutten juuri nyt muista sitä. 

Muutoin käsittelyyn kuuluu sitten vielä mm. dodge & burnia Curvesilla, useita High pass filttereitä ja kontrasti- ja värikikkailuja. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti