tiistai 17. syyskuuta 2013

One song, glory...

Find the one song
Before the virus takes hold
Glory, like a sunset
One song to redeem this empty lifeViimeaikoina olen kärsinyt motivaation puutteesta kuvauksen saralla. Inspiraatiota ja ideoita olisi kyllä, mutta halu kuvata on täysin kateissa. En ole oikeastaan koskaan ennen ollut tällaisessa tilanteessa. Yleensä "kuivat kaudet" ovat johtuneet vain inspiraation puutteesta, ja ovat aina jossain vaiheessa menneet ohi omalla painollaan. Tällä kertaa itsekritiikkini on kasvanut siihen musertavaan pisteeseen, jossa en jaksa enää edes yrittää. Joku jossain tekee kuitenkin kaiken paremmin ja keksii paremmat ideat. 

Olen lopen kyllästynyt siihen, että omat ideani ovat tappavan tylsiä muiden rinnalla. Haluaisin kuvata kuvia, joissa olisi joku idea, ja "juttu" ja teema, mutta lopulta päädyn aina kuvaamaan vaan tylsiä "nätti tyttö seisoo kameran edessä" -kuvia. Vaikka kaikki ainekset tarjoiltaisiin valmiina eteeni, en vaan onnistu kokoamaan niitä mielenkiintoiseksi kuvaksi, vaikka ratkaisu olisi täysin ilmiselvä. Vaikka sen lopulta itsekin keksisin, on joku muu aina ehtinyt ensin.

En tiedä, miten pääsisin eroon tästä iänikuisesta pakkomielteestä vertailla itseäni muihin. Onnistun kehittämään pääni sisällä uskomattoman katkeria ja kateellisia fiiliksiä jopa rakastamiani ihmisiä kohtaan, ja vihaan tätä itsessäni todella paljon. Nämä ihmiset eivät keksi hyviä ideoitaan jotta voisivat tahallaan tallata minua maahan, eivätkä tee mitään muuta kuin vaan kannusta minua eteen päin, ja silti tunnen näin yhä uudestaan ja uudestaan. Onpa minulta jäänyt jopa kuvia tekemättä loppuun asti tämän takia.

Ja todellisuudessa tiedän, että osaan, ja olen muiden kanssa samalla viivalla - ellen jopa parempikin joissain asioissa. Silti rakennan typeriä kilpailuasetelmia pääni sisällä, vaikka tiedän, että teen näin hallaa vain ja ainoastaan itselleni. 

Kai tämä menee ohi niin kuin kaikki muutkin alavireiset kaudet. Toivon ja rukoilen vain, että se tapahtuisi mahdollisimman nopeasti. 

Sitä odotellessa olen ulkoiluttanut kameraani lähinnä koirailumerkeissä, ja saattekin nyt kaiken tämän negatiivisen vuodatuksen lopuksi piristyä hieman koirakuvien parissa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti